Ervaringen maria-labyrint

Ongeveer 15 jaar geleden had ik een droom die ik me pas 5 dagen later herinnerde. Ik droomde dat ik was aanbeland bij de orde van helderheid. Ik stond middenin een vierkante hal met 4 deuren. De ruimtes achter de deuren waren zo helder dat het licht onder de deuren door naar me toekwam. Eén deur bracht je in een ruimte waarin aandacht werd besteed aan gezondheid. Een andere deur leidde naar wijsheid en inzichten. Een derde deur bracht je naar heelheid van de aarde. Wat zich achter de vierde deur bevond heb ik me nooit herinnerd. Tot …vandaag ….. ineens wist ik het ….. integratie naar het dagelijkse leven. Jarenlang heb ik niet meer gedacht aan de droom. Wat bijzonder dat ik het me nu ineens weer herinner. Bedankt voor deze bijzondere plek.     K.M. te R.

 

Mijn ervaring met het labyrint: In februari 2012 heb ik het labyrint gelopen. Hoewel ik het vooraf erg spannend vond (hoe zou het zijn?), lukte het in alle rust het pad te volgen. Na het lopen kreeg ik mijn laarzen niet meer goed aan. Ik ben op mijn sokken naar huis gereden. Voor mij een teken dat het labyrint een groot effect op me zou hebben. De dagen daarna was ik erg moe, de eerste impact van deze innerlijke reis. Ik had het gevoel dat mijn energie opnieuw een balans moest vinden. Het labyrint heeft me het inzicht gegeven dat het voor mij belangrijk is om stap-voor-stap mijn eigen levenspad te lopen. Ik ben een kind van mijn generatie en wil graag alles nu. Ik merk dat ik steeds meer rust krijg. Ik hoef niet meer zo snel, maar voel de noodzaak om rustig, stap-voor-stap mijn eigen leven te leiden. Naar aanleiding hiervan ben ik ook gaan hardlopen, wat me elke keer weer herinnert aan het labyrint.Wat me ook erg heeft ontroerd, is het ongelooflijke gevoel van welkom en warmte. Het voelde echt als een warm bad. Met de slofjes, de kas met wat drinken en een toilet. Het feit dat er mensen zijn die zo´n mooie plek toegankelijk maken voor iedereen, vind ik erg bijzonder.             K v.d.V te B.

 

Mijn eerste bezoek was in sept 2011, een hele bijzondere dag .In het kerkje bij de paters in Zundert las ik over het labyrint en ben toen samen met een kennis op zoek gegaan .Een hele spontane actie werd een hele mooie en bijzondere ervaring. Wat een mooie plek en wat een rust! Het lopen van het labyrint bracht veel rust en ookhet ervaren van mooie liefdevolle energie . Alle drukte en moeten viel helemaal weg en alleen maar er zijn was goed.Later ook een plant krijg en in eerste instantie heel diep afweer voel maar direct ook de kern voel waar het in mij nu om draait: liefdevol kijken naar juist die donkere dingen/gevoelens in mezelf.Steeds als ik even bij de plant ben is dit wat sterk bovenkomt en me zacht maakt en er dan even helemaal niets moet, want het is er al, als ik het maar toelaat.

 

Steeds die rust!! Ik ben nu inmiddels al een aantal keren geweest en steeds is de ervaring van het labyrint lopen weer anders, steeds mooi en steeds is er die rust.

 

In december ben ik met mijn partner gekomen, hij had een knieoperatie achter de rug waarbij de wond steeds openbleef en was erg in zichzelf gekeerd door pijn ,medicijnen en was opstandig en bozig. Had het idee dat het alleen maar goed kon doen en misschien Ben ook zo zou aanraken zoals het bij mij was gegaan.Jan, jij koos toen de aardpeer uit voor Ben en een destillaat( denken ) . Al vrij snel merkten mijn dochter en ik verandering: de wond heelde en Ben werd een stuk milder naar zichzelf en omgeving, De hele harmonie in huis werd anders en verbeterde en er wordt weer meer gelachen. Ook heeft dit veel goed gedaan aan onze relatie, er is weer ruimte. Het vreemde is wel dat Ben totaal niets anders ervaart en wij wel. Jan jij hebt me later bij een volgend bezoek uitgelegd dat dit zo werkt, dat deze energie zo diep op de mens inwerkt dat er iets oplost en ook echt weg is, dus ook niet meer weet.Wij zijn hier erg blij mee en al deze ervaringen hebben mij nog meer geholpen om met meer en groter respect met mezelf en alles wat om mij heen is om te leren gaan. Weten is dan nog zo heel anders dan echt ervaren. Dank je wel.               Harte groet. Joke

 

Mezelf zoeken: Wat het labyrint mij heeft gegeven is heel speciaal. Iets wat onbetaalbaar is en wat niemand anders mij kan geven, namelijk mijzelf. Ik heb iemand gevonden waarbij ik eigenlijk nooit de moeite heb genomen haar echt te leren kennnen. Waar ik naar vergat te luisteren en die altijd op de tweede plaats kwam. Ik ben erachter gekomen dat de mooiste en krachtigste energie zit in mezelf! En dat is een bevrijding! Want al jaren zoek ik energie en kracht bij anderen. Ik had hun goedkeuring, hun respect, hun mening, hun waardering, hun visie of hun begrip nodig. Door mezelf lief te hebben en te accepteren ben ik onafhankelijk en tevens veel gelukkiger geworden. Wanneer ik even over het labyrint loop voel ik me weer mezelf en weet ik weer voor wie ik leef. M.M.W.

 

Mijn pad lopen! Vanmiddag zijn we bij jullie langs geweest om het labyrint te bekijken en te lopen. Wat een werk is dat geweest zeg, maar het resultaat mag er wezen! De plaats zelf is verrassend vredig en stil en het voelt heel goed. Het pad volgen leek voor mij een reis terug door mijn leven. Vooruit, draaien, terug blik, stilstand een bijna “thuis” gevoel. Door het draaien en keren voelde ik de verbondenheid en heb, de stilte van, het heel bewust m’n pad te lopen, als prettig ervaren. Ook een bezoek aan het bomenlaantje was een verfrissende ervaring. Ik voelde me zuiver , “schoon gewassen” en lichter.                   Een lieve groet van K. en T. te E.

 

Heel fijn om dit labyrint te lopen. Op diverse willekeurige plaatsen kreeg ik allerlei indrukken, van verbondenheid, liefde, natuur, maar ook emoties. Op de heenweg heb ik diverse kleuren en indrukken gekregen. Op enkele punten kreeg ik een korte steek in mijn linkerzij. Verder liep het labyrint prettig zonder veel ongemakken. Ik heb een heerlijke meditatie op de levensbloem gedaan. In het geheel heeft het bevestiging gebracht van verbondenheid en liefde en ik denk dat het me verder helpt de stappen te zetten die nodig zijn. Louis, Jan, Jeanne, Brita en alle anderen die aan dit labyrint hebben meegewerkt, bedankt met liefde.                     R.J.te Z.

 

Ik had eerst zoiets van, dat je een gevoel bij het labyrint krijgt, maar nu weet ik dat er aan elke steen een verhaal en gevoel hoort, raar hé. Bedankt, het was een hele eer en ik denk dat ik nog wel eens vaker kom.                J.uit W.

 

Ja, het is me duidelijk….een labyrint is een weg van ontledeging, achterlaten wat een last is, helderheid in het nu…met een pepermuntje toe. Toch weer op blote voeten gelopen. Dank voor deze plek.            L. uit W.

 

Prachtige ervaring: Overgave, daar draait ’t om ! Bedankt.          C. uit K .Z.

 

Een plek van grote schoonheid en liefde. Dank voor het scheppen! Ik voelde me verbonden met de aarde, hemel en mezelf.             F. uit S.

 

Zo vredig en eenvoudig om hier de stappen te zetten. Wat een prachtig labyrint.               J. uit K. Z.

 

Ervaring van rust en energie tegelijk. Heel boeiend!             M. uit E-L.

 

Het Maria-labyrint ziet er goed uit, ook de omgeving zoals de serre met informatie, de put, de bijenboom en insektenmuur. Er is veel energie in gestoken maar er zal meer energie uit gaan komen.                 K. v. O. te W

 

Hallo Jan en Louis! Op 8 september liep ik bij jullie het Maria-Labyrint en dat heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik kreeg veel inzichten en voordat ik begon vond ik een klavertje 4 vlak voor de ingang. Ik ben nu in een fase van mijn leven dat ik mezelf wil zijn en mijn eigen pad bewandel. Me niet laten belemmeren. Op het labyrint werd ik daarmee geconfronteerd. E. liep samen met mij het labyrint. En doordat zij mij voor ging kwamen we elkaar tegen. Ik liep eerst voorbij een steen met aan de zijkant een open cirkel. Ik voelde dat ik daar op moest gaan staan. De energie was heel krachtig en sterk alsof een magneet aan me trok. Ik had niet in de gaten dat E. bijna voor me stond maar 1 ding was zeker: Ik ging niet opzij dit keer moest ik op het pad blijven. Dat was echt symbolisch ik kon niet anders dan genageld aan de grond blijven staan. En E. liep om mij heen. Nadien heb ik het haar uitgelegd en begreep ze dat ook. Dat is toch héél bijzonder. Toen ik op de blaadjes van de bloem stond besefte ik ook echt goed dat ik nu echt mezelf ga worden. Ik heb het gewenst, geschreven en gezegd maar in de bloem voelde ik dat echt. Ook viel het me op hoe rustig ik liep en aandachtig. Ook kreeg ik het inzicht dat ik iemand ben die eerst dingen wil begrijpen voordat ik verder kan of los kan laten. Ook het getal 8 is sinds 5 september regelmatig in beeld . Zo kwam ik er op het labyrint achter dat het die dag 8 september was en dat we nu we verhuisd zijn op nr. 18 wonen. Op de tarotkaart die ik op een cursus kreeg stond ook een man met een 8 in zijn handen. Ook voelde ik me zo blij als een klein kind op het labyrint, een heel fijn gevoel. Het labyrint heeft diep op mij ingewerkt en ik ben héél blij dat ik het dankzij jullie mee heb mogen maken. Bedankt hiervoor. Het labyrint ga ik zeker nog eens lopen.              Groetjes S. M. te H.