Bijzondere ervaring

Het is al weer even geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met Naturaplants. Ik weet eigenlijk al niet meer precies wanneer of door wie. Volgens mij was het nadat ik het labyrint en het bomenlaantje bezocht had. De eerste keer was voor mezelf om planten te laten selecteren voor in mijn tuin op mijn toenmalig woonadres in W. Het mooie was dat Jan planten uitzocht die ik ook echt mooi vond en die voor mijn gevoel wel bij mij pasten. Hoe het werkt weet ik niet, maar je voelt wel dat deze planten speciaal zijn en dat je er op een of andere manier mee verbonden bent. Ik ben heel slecht in namen, maar de plant die Jan voor me selecteerde had een mooie geelgroene kleur. Als je een blaadje tussen je vingers wreef dan begon dit heerlijk naar citroen te ruiken.

Later ben ik samen met ons Pa nog teruggegaan. Er was bij hem net darmkanker geconstateerd en hij was net met zijn behandeling begonnen. Chemo en bestraling. Ons Pa kreeg een druif en een Stevia die voor hem geselecteerd werden. De druif stond in de tuin en de Stevia binnen omdat Jan dat ook aanraadde. Tijdens de eerste weken van de behandeling ging het plantje zichtbaar achteruit. Jan had hier al voor gewaarschuwd, het plantje zou voor ons Pa gaan werken. Nou, dat deed hij! Het plantje zag er op een gegeven moment zo slecht uit. Letterlijk nog een takje met een paar blaadjes. Op advies het plantje even in de schuur gezet, even bij ons Pa vandaan. Na een tijdje weer binnen gehaald. Toen de behandeling bij ons Pa aan begon te slaan begon het plantje wonderbaarlijk ook weer op te knappen en te groeien. Ons Pa heeft de blaadjes nog heel lang gedroogd en hier thee van gezet. Dit was voor ons allemaal toch wel de meest bijzondere ervaring en tastbaar bewijs dat het echt werkt!

Doordat ik bovenstaande ervaring had met Naturaplants ben ik ook daarna nog een plant voor een vriendin van mij  gaan halen. Die zat persoonlijk in een vervelende periode door echtscheiding. Deze plant heeft iets subtieler zijn werk gedaan, maar ook zij voelde zich goed bij de aanwezigheid van de plant. Ik denk dat zij zelf het niet eens zo gemerkt heeft omdat het een lang proces was met steeds een klein stapje vooruit. Voor haar werd een laurier geselecteerd en toevallig houdt ze heel erg van koken (misschien ook niet helemaal toevallig). Advies was dan ook dat ze de blaadjes van deze laurier bij het koken ging gebruiken.

Ook de zakjes Naturagroen hebben een bijzondere werking. Zelf heb ik al jaren zo’n zakje onder mijn kussen liggen en in het begin heb ik er een badkuur van gedaan. Ook terwijl je slaapt het zakje op pijnlijke plekken leggen geeft verlichting. Hoe het werkt weet ik niet, maar het werkt wel. Ik heb het zakje ook al vaak aan mensen cadeau gegeven. Een persoonlijk cadeautje in een leuk zakje, wat ook nog eens goed is voor je gezondheid. Dit werd dan ook vaak dankbaar aanvaard. De een doet er meer mee dan de ander, maar iedereen probeert het in elk geval. En ik hoor vaak dat mensen er baat bij hebben.

Nu gaan we morgen de geselecteerde planten voor in onze nieuwe tuin ophalen. Dit keer zijn ze voor mijn vriend, ouders, schoonouders en mijzelf geselecteerd. Wat wel grappig is dat 2 van de 3 geselecteerde soorten voor mijn vriend ook in zijn oude tuin al stonden, die had hij dus zelf ook al uitgezocht. Bij mij zat er weer een blauwe regen bij die ik erg mooi vind. Ik ben zeer benieuwd naar de werking van deze bij elkaar geselecteerde planten. Het typische is dat ik de planten ook echt weer in deze tuin vind passen. Bijzonder vind ik al dat deze planten voor mij en mijn dierbaren geselecteerd zijn, dat maakt dat ze al een waardevolle aanvulling op onze tuin zijn… Bedankt Jan en iedereen van Naturaplants dat jullie dit doen en dat maar heel veel mensen de bijzondere werking van deze planten mag ontdekken.       B. te Z.