De geboorte boom

De B-boom
Ooit zag ik bij een tv-programma dat ze de placenta na de geboorte hadden bewaard als aandenken. Om er een mooie herinnering aan te hebben, plantte ze deze onder een boom. Het zou erg vruchtbaar zijn voor deze plant.

Omdat ik dit erg mooi vond, heb ik na een super heftige bevalling er nog aangedacht om aan de verloskundige te vragen of ze de placenta in een zak wilde doen om mee te nemen. Ze keken even raar want dat was niet gebruikelijk. Zelf heb ik de placenta niet gezien maar de papa heeft deze meegenomen.

Bij Natura plants hoorde ze van de geboorte. Er werd voor B. een boompje uitgezocht. Ze voelde direct dat een Liquidambar het beste voor hem was. Een dag na de bevalling zijn de papa en oma de boom gaan planten met daaronder de placenta. Zelf kon ik er niet bij zijn vanwege het herstel. Regelmatig ga ik met B. naar de boom om deze te bekijken en vast te houden. B. kan er een tijdje bij staan, zitten, rondlopen. Hij groeit goed. Het is iets moois in de tuin wat direct herinneringen oproept.

De mama van B.   V.T.E.