Gemberheelmeester

Mijn ervaringen met de siergemberplant Hedychium coccineum. Naar aanleiding van problemen met mijn knie, heup en onderrug had Jan een siergemberplant voor me bestemd. Op het moment dat ik de plant zag staan, nee, ik moet zeggen ontmoette, werd ik helemaal overweldigd door een gevoel van eerbied en respect voor de grootste persoonlijkheid van die plant. Dat deze voor mij was!!!!!. Na een tijdje overhandigde Jan mij de plant, we plaatsten hem in de auto en ik krijg een verschrikkelijke kramp in het gebied van de zonnevlecht, hetgeen resulteerde in een heftige braken en dit herhaalde zich daarna nog eens. Maar na deze laatste keer was het opeens allemaal over en schoon en ik besefte dat mijn gembertherapeut direct aan het werk geslagen was om me een zuiveringsproces in te sturen. Ik voelde me daarna blij, licht en schoon.

Een week later kom ik precies op de plek waar ik de plant kreeg een kennis tegen die energetisch arts is. zij zag me gebrekkig lopen en bood me aan om naar mijn heup te “kijken”. In haar onderzoek kon ze geen enkel structureel mankement ontdekken, maar ze raadde me aan naar een Feldenkraistherapeute te gaan die zij kende. Ik had direct het gevoel dat mijn gembertherapeut hierin een rol speelde en me dit traject opstuurde. Inderdaad was dit de goede vorm van  therapie voor me. Ik moest spanningen loslaten en daarmee een veranderingin mijn leefpatroon aanbrengen. Het klopte helemaal voor mijn gevoel.

Ondertussen begon er in de pot van de siergemberplant een “woud” van nieuwe spruiten op te komen (zeven in getal) die zo snel en krachtig groeiden ( 2 tot 3 cm per etmaal, maar inmiddels wel 5 tot 8 cm per etmaal) dat we nu verwachten dat ze over een paar weekjes zeker 1,5 m hoog zijn! Jan gaf aan dat dit een teken was dat het goed met mij gaat. Ik heb inderdaad het gevoel dat ik op de goede weg ben met een kernprobleem, maar dat moet nog verder geïntegreerd worden in mijn lichaam. De plant staat naast de stoel waar ik vaak even op lig te rusten. Dan voel ik me echt in contact met deze heelmeester. Tot mijn verbazing ging ik zien dat hij tranen ging huilen. Jan zei hiervan dat dit te maken heeft met mijn emoties. En inderdaad, ik ben oude emoties aan het loslaten. Wat een proces en wat een gemberheelmeester die me hierin de weg wijst.! Ik houd van hem en ben hem zeer dankbaar, maar ook Jan die mij deze plant gebracht heeft. H.S.