Zit niet goed in je vel

Ongeveer een half jaar geleden heb ik de plant gekregen. Ik kreeg hem van iemand. Die zei: “Jij voelt je altijd moe, zit niet goed in je vel, doet niets meer en als je wat doet ben je na vijf minuten doodmoe. Zet die plant in je kamer, zorg er goed voor en je zult zien dat die plant je kan helpen. Hij is speciaal voor jou.”

In het begin merkte ik er niets van. Maar langzamerhand voelde ik wel dat ik wat rustiger werd. Na een paar maanden kon ik weer wat werkjes in huis doen. Voor die tijd zat ik alleen op de bank of lag in mijn bed. Ik ging beter slapen. Ik begon ook wat opgewekter te worden. Ik kon weer wat bezoek ontvangen. Het ging zo goed dat ik besloot om twee weken op vakantie te gaan. De buurvrouw zou voor de planten en het huis zorgen.

In de vakantie ging het steeds beter. De tweede week zei ik tegen mijn man: “ Het lijkt wel of ik helemaal beter ben!”
Ik vond het fijn om weer naar huis te gaan. Toen ik thuis kwam, wachtte de buurvrouw mij op en vroeg of ik het fijn gehad had.

Toen ik uitverteld was, zei ze dat ze ook iets vervelends had te zeggen. De plant was doodgegaan en dat vond ze heel erg vervelend. Ik heb hem gewoon water gegeven. Maar hij wilde niet meer. Ik zei dat ik dat niet erg vond maar bij mij zelf dacht ik: “Zou dat gekomen zijn omdat ik beter ben en de plant zijn werk gedaan heeft, zich opgeofferd heeft. Wat denkt U?” A.E.L